Prosjekter /

Akan

Design / Utvikling / SEO

Besøk siden

scroll ned

Om Caset

Akan arbeider med håndtering av rus- og avhengighetsproblematikk i arbeidslivet. De tilbyr blant annet rådgivning, kurs, bedriftsbesøk og digitale verktøy i arbeidet med disse problemstillingene. Akan hadde behov for et uttrykk som skulle appellere til en bredere målgruppe, og vi fikk jobben med å gi akan.no et nytt ansikt og spisse den digitale kommunikasjonen. I tillegg til å løfte den visuelle profilen stod vi ansvarlig for å utvikle noen av de digitale verktøyene Akan bruker.

Akan enheter

Hvordan nå en bredere målgruppe?

I første fase av prosjektet hadde vi en workshop sammen med Akan for å kartlegge behovet, hvordan de vil fremstå og hva som er viktig å få frem på nettsiden. I tillegg til å nå ut til en bredere målgruppe ble det klart at man vil få frem hva Akan er, hvordan kan man få hjelp og samtidig tydeliggjøre at det skal være en lav terskel for å ta kontakt hvis man føler man trenger hjelp.

Siden ble designet med dette som et overordnet mål, hvor vi kjørte brukertesting på designskisser i etterkant ved hjelp av intervjuer. Vi landet tidlig på at vi ville gi det grafiske uttrykket et løft og ta i bruk et større spekter av farger enn tidligere sammen med økt bildebruk. Etter en analyse av resultater og nødvendige korrigeringer startet utviklingsarbeidet.

Verktøy

Siden er utviklet i Wordpress med et egenutviklet tema med lite bruk av plugins for å holde løsningen så lettvekt og sikker som mulig. Det er brukt en module-bundler kalt Webpack for frontend. Ettersom dette er en dynamisk og levende side var det viktig for Akan at den er lett å bruke, endre og vedlikeholde. Vi har derfor brukt ACF for tilpasning av backend slik at de kan endre og oppdatere det aller meste på en enkel måte.

Pulsmåler og dialogverksted

Akan bruker også en rekke digitale verktøy for kartlegging av rusproblemer og vi har hatt ansvaret for utviklingen av pulsmåleren og dialogverkstedet i sammenheng med de nye nettsidene. Her kan brukeren teste sin bedrifts holdning til rus i ulike scenarioer. Disse verktøyene kan du teste selv ved å besøke nettsidene og finne dem under verktøy og materiell.

Brukertesting og endelig lansering

Etter vellykket lansering november 2018 ble det gjennomført en ny runde med brukertesting, hvor ytterligere korreksjoner ble gjort for å ivareta målene for prosjektet. Nettsidene blir regelmessig oppdatert med nytt innhold, informasjon og er under kontinuerlig videreutvikling. Besøk dem gjerne, håper du blir like fornøyd med resultatet som oss!

Teknologi

WordPress

PHP

JavaScript

SCSS

SQL

HTML

Lansert: November 2018

Besøk: akan.no