Skip To Main Content
Illustrasjonsbilde SEO

Teknisk SEO

Innstillinger og tilrettelegging av nettsiden gir ulike webcrawlere muligheten til å finne og identifisere innholdet på siden. Her er det viktig å tilrettelegge nettsiden slik at crawleren lett får tilgang til riktige deler av nettsiden og enkelt kan gjengi hvilket innhold som er på siden. Dette inkluderer sitemap som er et kart over hvilke URL’er på siden som skal indekseres. Nettsidens lastetid. Mobilvennlighet. Sikkerhetssertifikat. Tagging i HTML koden: Sidetitler, H1, alt tagger på bilder og metabeskrivelser. Tilstanden til robots.txt filen og mye mer.

Innhold

Mesteparten av det som utgjør god SEO er i hovedsak  hva brukere synes er relevant. Dette starter ofte med en søkeordsanalyse med fokus på bransje og kategorier. Basert på søkeordsanalyse finner man ut hvor det ligger potensiale til å produsere unikt og relevant innhold, hvilke søkeord og fraser som som har stort søkevolum og dermed kan drive mye trafikk og hvilke nøkkelord man skal bruke i titler, metabeskrivelser, bilder osv.

I tillegg til det tekniske rammeverket og innholdet på siden, vektlegger søkemotorene også andre faktorer som mengden trafikk til siden, linker fra andre nettsider med høy autoritet osv. Dersom siden får mange besøk og mange andre sider refererer til den gjennom linker, betyr dette som regel at mange har interesse av det som befinner seg på nettsiden og dermed også at dette er attraktivt innhold.

Hvorfor er SEO viktig?

Over 50% av verdens trafikk kommer fra søkemotorer. Søk betegnes ofte som en aktivitet som foregår på bunnen av trakten i kundereisen fordi brukere aktivt har valgt å søke på gitte varer eller tjenester de er på utkikk etter. Dette gjør at konverteringsgraden på organisk og betalt trafikk i søkemotorene ofte gir høy avkastning. 90% av brukerne klikker seg ikke videre til side 2 i søkeresultatet og velger dermed en av de første 10-15 alternativene. Dette bruksmønsteret påpeker utmerket godt hvorfor gode plasseringer i søkeresultatene er viktig.

Nettside? 🚀

Nettside hvor vi sørger for god SEO?